Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een van de kerntaken van de dagelijkse bedrijfsvoering.

Convenant Duurzame Kleding en Textiel

Sinds eind 2017 is Mauritz aangesloten bij het convenant duurzaam textiel van de SER. Dit convenant is in het leven geroepen omdat veel Nederlandse bedrijven de productie van kleding uitbesteden aan landen in het verre oosten waarbij het belang voor mens en milieu niet altijd even nauw worden genomen.. Door zich aan te sluiten bij het convenant ondertekenen de bedrijven dat zij er alles aan doen om kinderarbeid, dwangarbeid, discriminatie en andere vormen van mensenrechtenschendingen te signaleren en tegen te gaan.

Het is voor Mauritz belangrijk om open en transparant te zijn over de landen en locaties waar Mauritz haar kleding laat produceren. Hierdoor wordt er jaarlijks een lijst overhandigd aan het convenant waarbij de productielocaties worden doorgegeven. Naast de productielocaties zijn ook de materialen die gebruikt worden voor de kledingproducties door Mauritz beschikbaar gesteld. Mauritz streeft met haar fabrikanten naar lange termijn relaties en veel van deze relaties produceren al langere tijd voor Mauritz. Jaarlijks past Mauritz ‘Due diligence’ toe om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de productieketen.

De kernthema’s van het convenant

Het convenant bestaat uit 9 kernthema’s welke door Mauritz nauwkeurig worden gehandhaafd, namelijk:

  • Discriminatie & Gender
  • Kinderarbeid
  • Gedwongen arbeid
  • Vrijheid van vakbeweging
  • Leefbaar Loon
  • Veilige en gezonde werkplekken
  • Gebruik van grondstoffen
  • Watervervuiling en gebruik van chemicaliën
  • Dierenwelzijn

Fair Wear Foundation

Vanaf 2005 is Mauritz lid geweest van de Fair Wear Foundation. Door een beleidswijziging van de Fair Wear Foundation om alleen nog maar te gaan samenwerken met fabrikanten is het voor Mauritz niet meer mogelijk om lid te zijn. Mauritz conformeert zich echter nog steeds aan de standaarden gesteld door de Fair Wear Foundation.

Code of Conduct

Download hier ons Code of Conduct document.

Verpakken

Er wordt door Mauritz verantwoord omgegaan met verpakkingsmaterialen. Wij hebben onze verzendzakken geproduceerd van gerecycled plastic. Daarnaast gebruiken wij kartonnen dozen die wij binnenkrijgen van onze leveranciers om goederen uit te leveren. Als een extra service bieden wij de mogelijkheid om verpakkingsmaterialen bij een eerstvolgende zending weer mee retour te nemen.

Transport & logistiek

Een groot deel van onze orders worden geleverd door onze eigen vervoersdienst met een zuinige BlueEfficiency EURO-6 norm motor. Door het zorgvuldig plannen van de routes zorgen wij naast uiterste flexibiliteit ook voor een besparing in het aantal milieubelastende handelingen. Bij levering kunnen afgedragen kledingstukken en Persoonlijke beschermingsmiddelen direct worden meegegeven ter recycling.

Verwerken & Recyclen

Afgedragen kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen door ons worden opgehaald en gerecycled. De mate van recycling is afhankelijk van de materialen en de mate van vervuiling. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Copyright © Mauritz & Zn. | Advies en hosting door Serac.